Content deleted Content added
Takabeg (gotûbêj | beşdarî)
Rêz 88:
::: P.S. Çirûsk için kaynakları bulabilir misin acaba ? [[Bikarhêner:Takabeg|Takabeg]] ([[Bikarhêner nîqaş:Takabeg|gotûbêj]]) 12:30, 9 pûşper 2012 (UTC)
::::Silav Tatabeg, tu bash bî, ez jî bash im. Mîralay Sêîdê Simbêlres ile baslamak gerekirse, yukarida belirtigim gibi kendisini tanimiyorum. Elimde bulunan nacizane bir kac yazili kaynakta gecmedigi gibi WWW'de Ertosi arkadasin degisik wikilerde yazdigi maddelerden baska birsey bulamadim. TR Wikisinde bazi davranislarin wiki kriterleriyle celismedigi asikar, bunun özelikle benim "baslatigim" maddelere odaklanmasi oldukca tuaf. Kürtlerle ilgili olmuyan [http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6ylenmesi_gereken madde] actigimdada yine ayni tavir ile karsilastiysamda, ben aslinda bunun bana karsi kisisel bir tavir oldugunu yada bilincli sabotaj oldugunu düsünmüyorum. Bunun daha cok yillardan beri toplumda olusan basmakalip ve kilishelerin disina cikma korkusudan gelen birsey oldugunu düsünüyorum. Kürtler ve kürt kültürü resmi fotografla ve türk kültürel sovenizminin kendi anlayisiyla ölcülüyor. Kürtce diye bir dilin olmadigini, kürtlerin aslinda türkmen tayfalari oldugunu TR wikisinde kaynaksiz olarak yazmak mümkün ama alim Allah olurda biri kürtlerin "lo", "le" ve "kiro"nun disina cikan bir dilleri ve bunun yasak olmasina ragmen canli sözlü bir edebiyatlari, gelenekleri, görenekleri oldugunu yazarsa, o zaman yillardan beri kendimizi ve milleti bosuna kandirmis oldugumuz ortaya cikacak korkusu sarmis bazilarini. Aslinda isin özüne baktiginda bazi maddelerin kaynaga bile gerek olmadigini biliyoruz. Chirûsk degisi son yillarada cikan bir dergi, kendi siteleri suan itabariyle olmasada, internete bir sürü kaynak var dergi ile ilgili. Kaldiki maddede bütün sayilarinin ISB numarasi mevcut zaten, ki bu KD icin yeterlidir. KD ve kalite endisesi argümanlarina gelince, kalite endisesi sadece kürtlere uygulanan bir kiriter ise o zaman bunun belirtilmesi lazim. Simdiye kadar KD olan hata silinmeden önce yazili metinlere bile yansiyan (ör. Sinemilli sivesi) onlarca madde keyfi olarak silindi. Neyse uzatmaya, bosuna polemik yaratmaya gerek yok sevgili Tatabeg, emegin icin cok tsk ederim, fakat maddelerin silinmesinden yanayim. Benim acimdan daha iyi oldugu kesin. iyi calismalar! --[[Bikarhêner:Baran Ruciyar|Baran Ruciyar]] ([[Bikarhêner nîqaş:Baran Ruciyar#top|gotûbêj]]) 13:32, 9 pûşper 2012 (UTC)
 
==Sources==
Hi, Baran Ruciyar. Could you provide any sources for the sentences "Özelikle Koyi Kürtlüğü, Kürt milliyetçilerinin aksine Osmanlı (Türk), Arap ve Fars milli kimliklerine muhalif değil, onlarla aynı düzeyde ve rekabet edebilecek bir özne olarak tanımlar. Bu açıdan bakıldığında Kurdayayetî Kürt milliyetçiliğiyle (Kürtçe: Neteweperestî Kurd) anlam olarak bağdaşmıyor, hatta bazı bakımlarda karşıt olarak algılanabilir." (See: [[:tr:Tartışma:Kürt milliyetçiliği]] ? [[Bikarhêner:Takabeg|Takabeg]] ([[Gotûbêja bikarhêner:Takabeg|gotûbêj]]) 09:26, 24 adar 2013 (UTC)