Burhan Çaçan (1960, li Zêtka, Agirî-2023), stranbêjekî kurd bû. Di sala 1960î de li gundê Çaçana ya navçeya Zêtka, Agiriyê hatiye dinê.

Burhan Çaçan
Jidayikbûn1ê kanûna paşîn a 1960an (64 salî)
Mirin12 kanûna paşîn 2023 Li ser Wîkîdaneyê biguhêre
EsilKurd
HevwelatîTirkiye Li ser Wîkîdaneyê biguhêre
PîşeStranbêj
Salên çalak1978-2023
biguhêre - Wîkîdaneyê biguhêreBelge

Di sala 1978an de di ezmûna stranbêjiyê ya Radyoya TRTê de biser ket. Piştre çû Enqereyê û piştre jî çû Stembolê. Di sala 1981ê de albûma xwe ya yekem bi navê “Sefa Geldin” derxist.

Di çar fîlmên bi navên “Ağlama”, “Her Yer Karanlık”, “Ayaz Geceler” û “Yağ Yağmur” de lîst.

Du albûmên lawij (îlahî) bi navên “İlahiler 99” û “Mevlüt Ve İlahiler” derxist.

Albûmeke bi kurdî bi navê “Burhan’o” derxist.

Kilama wî ya bi navê “Liseli” gelek bala temaşevanên MTVyê kişand û li gelek deran bi demeke dirêj hat guhdarkirin û weşandin.

Albûma xwe ya dawî bi navê “Burhan Çaçan'la Sabaha Kadar” di sala 2008an de derxist.

Ew zewicî bû û du kurên wî hene.

Di 12ê kanûna paşîn 2023an de li Stenbolê li mala xwe di 62 saliya xwe de bi encama krîza dil jiyana xwe ji dest da.[1]

Filmography

biguhêre
  • 1981: Makber
  • 1986: Ağlama
  • 1987: Her Yer Karanlık (1987)
  • 1989: Ayaz Geceler
  • 1990: Yağ Yağmur

Dîskografî

biguhêre
  • Sefa Geldin(1981)
  • Kızlar Çıktı Çayıra (1983)
  • Deh Deyin Kızlar (1985)
  • Ben Yarime Neler Alayım (1986)
  • İpek Mendil (1986)

Albûmên din

biguhêre
  • Memik Oğlan (1987)
  • Ayaz Geceler (1988)
  • Yağ Yağmur (1989)
  • Vurun Dalgalar (1990)
  • Sen Nerdesin & Kış (1991)
  • Damla Damla (1992)
  • Senden Sonra (1993)
  • Mevlüt Ve İlahiler (1994)
  • Neden Geldim İstanbul'a (1994)
  • Beni Anneme Götürün (1995)
  • Unutulmayanlar 1 (1996)
  • Namussuz Ayrılık (1998)
  • İlahiler 99 (1999)
  • Alınyazım (1999)
  • Türküleri Özledim (2000)
  • Gecenin Yarısı 2002
  • Sus Dinle (2004)
  • Yalan (2007)
  • Sabaha Kadar (2008)
  • Zor Akşamlar İstanbul'da (2011)
  • Bu Gece (2015)

Çavkanî

biguhêre
  1. ^ "Burhan Çaçan hayatını kaybetti (Burhan Çaçan kimdir?)". www.ntv.com.tr. Ji orîjînalê di 12 kanûna paşîn 2023 de hat arşîvkirin. Roja gihiştinê 13 kanûna paşîn 2023.