Tabassum (z. Kiran Bala Sachdev, 9ê Tîrmeh 1944) lîstikvanek fîlimê Hindî ye û hosteyê nîqaşê ye, ku di 1947-an de wek lîstikvanê zarok Baby Tabassum dest bi karê xwe kir. [1]

Tabassum
Baby Tabassum.JPG
Jidayikbûn
Kiran Bala Sachdev

9ê tîrmeha 1944an(1944-07-09) (78 salî)
Mumbai
Esil Indian
Navê din Baby Tabassum
Pîşe actress, talk show host
Salên çalak 1947–Present
Sedema navdarbûnê Phool Khile Hain Gulshan Gushan (1972–1993)
Hevjîn Vijay Govil
biguherîneBelge

FilmografîBiguherîne

  • Nargis (1947)
  • Mera Suhaag (1947)
  • Manjhdhar (1947)
  • Bari Behen (1949) wekî Munni
  • Chhoti Bhabhi (1950)
  • Sargam (1950)
  • Sangram (1950)
  • Jogan (1950) wekî Mangu
  • Gumashta (1951)
  • Aaram (1951)
  • Deedar (1951)
  • Bahar (1951)
  • Afsana (1951) wekî Ciwan Meera
  • Baiju Bawra (1952) Ciwan Gauri
  • Baap Beti (1954)
  • Girl Girl (1960)
  • Mughal-e-Azam (1960)
  • Dharmputra (1961) wekî Rekha Rai
  • Phir Wohi Dil Laya Hoon (1963)
  • Dara Singh: Ironman (1964)
  • Zimbo Ka Beta (1966)
  • Ganwaar (1970) wekî Mîrza
  • Bachpan (1970) wekî Lily - jina Tom
  • Heer Raanjha (1970)
  • Johny Mera Naam (1970)
  • Shri Krishna Leela (1971) wekî Rasili
  • Shree Krishnarjun Yuddh (1971) wekî Chitrangini
  • Ladki Pasand Hai (1971)
  • Gambler (1971)
  • Adhikar (1971)
  • Tere Mere Sapne (1971) wekî Berberiya Maltimala
  • Shaadi Ke Baad (1972) wekî Basanti
  • Maa Bahen Aur Biwi (1974)
  • Naache Mayuri (1986)
  • Chameli Ki Shaadi (1986)
  • Swarg (1990) wekî Xwe

TelevîzyonBiguherîne

  • Phool Khile Hain Gulshan Gulshan (1972 - 1993)
  • Pyaar Ke Do Naam: Ek Raadha, Ek Shyaam (2006, STAR Plus) wekî dapîra Kishan
  • Ladies Special (2009, Zee TV ) wekî Xwe (Dadger)

ÇavkanîBiguherîne

  1. "From Doordarshan to YouTube: Actor Tabassum on keeping up with the times". Hindustan Times (in îngilîzî). 2016-02-18. Retrieved 2019-08-12.