Rangers FC: Cudahiya di navbera guhartoyan de

Content deleted Content added
Kurteya guhartinê tine
Şêr (gotûbêj | beşdarî)
Guhertoya 555464 ya 81.103.29.245 (gotûbêj) şûnde kir
Rêz 1:
'''Yaneya Futbolê ya Rangers''' an jî '''Glasgow Rangers''' (bi [[îngilîzî]]:Rangers Football Club) yaneyeke [[skotlandî]] ya [[futbol]]ê ye û ligel [[Celtic F.C.|Celtic]] yaneyeke futbolê ya [[Skotland|Skotlandîy]]ê ya herî navdar e. Yarîgeha Rangersê [[Stadyuma Ibrox]] e.
Rangers Futbol Kulübü İskoç Futbol Ligi Üçüncü Bölümü'nde oynuyor Glasgow merkezli bir futbol kulübüdür. Onların ev zemin şehrin güney-batısında Ibrox Stadyumu. 1872 yılında kurulan, Rangers İskoçya Futbol Ligi on kurucu üyesinden biri olan ve 2011-12 sezonu sonuna kadar İskoçya'nın en büyük bölümü kaldı.
2012 yılında Rangers Futbol Kulübü plc müflis oldu ve yönetim girdi, bir anlaşma alacaklılarıyla ulaşılamadı zaman tasfiye sonuçlanır. Glasgow Rangers dahil Onun varlık, İskoç Futbol Ligi Üçüncü Bölümü'nde sezon 2012-13 başlayacak Rangers sağlayarak, hangi kulübün İskoç Futbol Federasyonu üyeliğine transfer edildi, yeni bir şirket tarafından satın alındı​​.
Yerli futbol Rangers yılında lig şampiyonluğunu 54 kez İskoçya Kupası 33 kez ve İskoçya Lig Kupası 27 kez kazanan ve aynı sezonda üçünün tiz ulaşmada, dünyanın herhangi başka bir kulüp daha lig şampiyonluğu ve tizler kazandı yedi kez. Avrupa futbolunda, Rangers UEFA turnuvanın finale ilk İngiliz kulübü vardı. Bunlar 1961 ve 1967 yılında iki kez runner up sonra 1972 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası kazandı. Avrupa'da bitirmek kadar üçüncü bir koşucu 2008 UEFA Kupası geldi.
Rangers Celtic ile uzun süredir devam eden rekabet var, topluca 19. yüzyıldan beri, Old Firm olarak bilinen varlık, iki Glasgow kulüpleri.
 
== Oluşumu ve ilk yıllarında ==
1877'deki İskoçya Kupası Final Rangers takımı
Rangers dört kurucuları - kardeş Musa ve Peter McNeil, Peter Campbell ve William McBeath - 1872 yılında bir araya geldi. O yılın Mayıs ayında Rangers 'ilk maçında, Glasgow Green Callander ile 0-0 berabere dostu oldu. 1873 yılında, kulübün ilk yıllık toplantısı ve personel seçildi düzenledi. 1876 ​​By Rangers Musa McNeil Galler karşı bir maçta İskoçya temsil ile, ilk uluslararası oyuncu vardı. 1877 yılında Rangers son bir İskoç Kupası ulaştı; ilk oyun Rangers çizdikten sonra yeniden geri dönmeye reddetti ve fincan Leven Vale verildi. Rangers Glasgow Tacirleri Charity Kupası Leven 2-1, ilk büyük fincan Vale karşı ertesi yıl kazandı.Ilk Old Firm maçında, 1888 yılında Celtic kuruluş yıl gerçekleşti. Rangers Hibernian konuk oyuncular büyük ölçüde oluşan bir ekip bir dostu 5-2 kaybetti.
1890-1891 sezonu ardından ilk Ibrox Stadı'nda oynayarak, on orijinal üyelerinden biri idi, İskoç Futbol Ligi ve Rangers günden gördüm. 16 Ağustos 1890 tarihinde kulübün ilk lig maçı Heart of Midlothian üzerinde 5-2 zaferiyle sonuçlandı. Dumbarton eşit-üst bitirdikten sonra, Cathkin Park'ta düzenlenen play-off 2-2 bitmiş ve başlık tarihinin yalnızca kez paylaşıldı. Rangers 'ilk İskoç Kupa kazanıldı finalde rakipleri Celtic üzerinde 3-1 zaferinden sonra 1894 yılında geldi.20. yüzyılın başından itibaren, Rangers iki lig şampiyonluğu ve üç İskoç Kupası kazanmıştı.