Dara Hêni: Cudahiya di navbera guhartoyan de

Content deleted Content added
Kurteya guhartinê tine
B Guherandina 85.178.152.74 hat betal kirin, vegerand guhartoya dawî ya 217.9.58.148
Rêz 1:
'''This page is stolen from [[http://meta.wikimedia.org/wiki/Test-wp/diq
Hayallediğiniz Kürdistan büyüklüğünde başιnιza taş düşmesi daha olasιdιr, ancak başka milletleri zorla kendinize bağlamanιz olur şey değil. Günümüzde Avrupa ülkeleri sιnιrlarι kaldιrιrken, sizler kalkmιş ülkeyi bölüyorsunuz.
]], it may be deleted!'''
 
Fakat özerk bölgeler, herkesin özgürce kendi dilini, kültürünü yaşattιğι demokratik bir ortam oluşturulabilir. Enerjinizi bu yönde harcarsanιz daha kârlι çιkarsιnιz. Kopye bir asimilasyon ve zorlama politikasιyla bir yere varamazsιnιz.
 
 
Kendinize bir tarih ve kahramanlar aramanιz için yabancι kültürlerden çalιntι yapmanιz, sağlam bir temel oluşturmaz. Binbir umut bağladιğιnιz ve medet umduğunuz Apo bile Ermeni asιllι çιktι. Aşιrι milliyetçi bir tutumla daha nice canlara ve zarara mal olacaksιnιz? YETER artιk, bιrakιn bu bağnazlιğι!
{{zazakî}} Ji bo kurmancî biçe: [[???]]
----
Kezaye Dareyeni, humag çolig vilayet nibıb, bağli cirununa vilayete sencak o eyaletuna. Kezaya kıhuna. Cu rap e [[1878]] serunıd Hukmat Osmanli idare xu kerd nevı o vilayet Bitlis ard meydu, o kezay darayeni naya ujara. 1924-1927 serunıd Dareyeni biya vilayet. 1927 serunıd hina biya keza o naya vilayete xarpiyetra. 1936 serunıd vextog vilayet çolig umı meydu, kezaye dareyeni niyaya ın vilayet ra.
 
Miyun erd Dareyenid yo (1) belediye keza o dı(2) belediye nehya(kasaba) est. Muxtarıye poreyı mehlu 13 (hırıyes) a. Inuna punc he( 5 tane) he belediye kezad, hothe(7 tane) he nehye sivunid, yoz ha nehye Valerıd( Çaytepe). Mıyun erd kezad şeşt dı hev(62) dev o bağlı ın devu dısev çoras hiru hev mezre est.
 
==Cime==
*[http://genc.bel.tr/ Belediyeyi Daraheni]
*[http://www.caytepe.bel.tr/ Belediyeyi Çaytepe]
 
[[Category:Zazakî]]